Mannen i huset har laget granskuddsirup!
Faktisk to forskjellige,
en ble som tykk sirup og den neste ble tynnere og lettere.
Så i dag har vi kost oss ute i sola
med vafler, is, brownieskake og granskuddsirup.
Oppskriften fikk jeg faktisk lurt ut av han :
Granskuddsirup
1. Du går en tur i skogen og plukker med deg
ca. 4 l. friske lysegrønne granskudd
2. Disse putter du så i ei gryte,
fyller på vann til det dekker såvidt skuddene.
3.Kokes i 20 minutter.
4. Så siler du av granskuddene,
kraften er da grå og gusten.
den bør siles, gjerne gjennom et klede
til det ikke er mer smuss i den.
Så skal den kokes inn til cirka halvparten
5. Ha så i 400 - 700 g sukker,
prøv deg fram alt etter hvor sterk du vil ha sirupen.
Kokes opp, da vil sirupen bli rød
alt etter hvor mye sukker du har hatt oppi.
dess mer sukker du har oppi,
dess stivere blir den.
Den tykner mer når den blir kald.
Has i rene glass.
Vi fant ut at den med mest sukker i
passet veldig godt til vafler
og den med mindre sukker i
passet godt til is.
Både tobente og firbente koste seg.
Jeg fant ut at granskuddsirup kan blant annet
brukes i te og til viltretter.
Lykke til!
Hilsen fra Bente